Miercurea Ciuc, strada Petőfi Sándor nr. 4, județul Harghita

Sfaturi pentru căutarea unei chirii: 10 sfaturi pentru apartamentul perfect

Găsiți un apartament de închiriat sfaturi

Prețurile în creștere ale locuințelor au făcut, de asemenea, ca închirierea să devină o opțiune din ce în ce mai populară în România. Dacă te gândești să te muți, e bine să fii pregătit! Închirierea unui apartament are multe capcane care pot fi evitate cu puțină atenție. Următoarele sfaturi de căutare a chiriei vă vor ajuta să găsiți apartamentul visurilor dumneavoastră!

Nu vă grăbiți să căutați o chirie!

Fiți cu ochii pe ceea ce oferă marile site-uri de proprietari! Chiriile (în special apartamentele bune) se vând rapid. Înainte de a închiria, verificați ofertele și cunoașteți piața. Va fi mult mai ușor să decideți care este raportul calitate/preț bun.

Haideți să ne ușurăm munca și să folosim o aplicație mobilă! Dacă aveți ceva timp liber, consultați ofertele.

Să inspectăm bine proprietatea!

Există apartamente care vă plac cu adevărat? Nu vă lăsați păcăliți de fotografiile frumoase sau de prețul mic! Proprietatea poate avea defecte care vă fac viața de zi cu zi mizerabilă. Să vedem proprietatea în persoană și să fim foarte minuțioși.

Faceți o listă de criterii! Verificați dacă există fisuri sau pete pe pereți sau pe tavan. Nici un miros de mucegai nu este un semn bun. De asemenea, verificați toaleta, robinetele și întrerupătoarele de lumină. Dacă există aparate în casă, testați-le și pe acestea. De asemenea, verificați iluminarea, volumul și starea ferestrelor și a ușilor. Dacă vă doriți un mediu liniștit, nu alegeți un apartament cu ferestre care dau spre strada principală.

Sfaturi pentru căutarea unui apartament: 10 sfaturi pentru apartamentul perfect - 1

Să ne uităm și la zona din jurul apartamentului!

Nu doar apartamentul contează, ci și cartierul. Nu uitați să faceți o plimbare pe străzile din apropiere! Proprietatea poate fi adaptată la un anumit nivel, dar mediul este un dat. Există magazine, farmacii și medici în apropiere? Merită să vă întrebați despre transportul public local sau despre traficul rutier. De asemenea, verificați cât de sigură este locația.

Faceți cunoștință cu proprietarul!

Înainte de a închiria, să cunoaștem proprietarul. Încercați să aflați de ce a plecat chiriașul anterior și care era relația dintre ei. De asemenea, asigurați-vă că aveți de-a face cu proprietarul. Puteți solicita actele de proprietate ale apartamentului prin intermediul portalului pentru clienți. Aceasta va arăta dacă proprietarul este singurul proprietar și dacă proprietatea este în executare silită.

Alegeți o persoană care pare a fi corectă și de încredere. Chiar și cel mai bun apartament se poate transforma într-un coșmar din cauza unui proprietar care vine pe neașteptate sau care nu respectă termenii contractului. Dacă nu vrei să fii certat în mod constant, ar trebui să fugi.

Nu vă gândiți doar la chirie!

Pe lângă chirie, utilitățile reprezintă o cheltuială lunară importantă. Dacă doriți să aflați cât de modernă este casa dumneavoastră, trebuie să solicitați un certificat de performanță energetică. De asemenea, merită să vă uitați la facturile de utilități anterioare. De asemenea, uitați-vă la costurile din timpul sezonului de încălzire de iarnă pentru a vă face o imagine realistă.

De asemenea, merită să verificați ce abonamente live există în locuința dumneavoastră înainte de a închiria. Chiriașul anterior s-a abonat la toate canalele TV existente, dar ar fi aceasta o cheltuială inutilă? Discutați cu proprietarul că acest serviciu nu este necesar. De asemenea, întrebați dacă ne putem abona la altceva.

Deși majoritatea sfaturilor de căutare a chiriilor se concentrează pe extraopțiunile lipsă, merită totuși să acordați atenție abonamentelor inutile și obiectelor care nu sunt necesare și care costă în plus.

Nu uitați să verificați contorul atunci când vă mutați. Cel mai bine este să faceți fotografii cu citirea contoarelor, pentru a nu fi nevoit să plătiți pentru gazul sau apa folosită de chiriașul anterior.

Faceți o impresie bună!

Dacă doriți să obțineți chiria visurilor dumneavoastră, este esențial să faceți o impresie bună proprietarului. Toată lumea visează la un chiriaș de încredere, punctual și amabil. Cu toate acestea, este important să nu mințiți pentru a crea o imagine pozitivă. Dacă fumați sau doriți să aveți un animal de companie în apartament, este mai bine să fiți sincer. Este mai bine să spui adevărul decât să fii prins mai târziu.

Element esențial al sfaturilor de căutare a chiriei: semnați un contract!

Insistați ca acordul să fie încheiat în scris. Acest lucru va evita neînțelegerile sau înșelăciunile ulterioare. De asemenea, este recomandabil să includeți valoarea depozitului și a chiriei, termenul și modalitatea de plată a facturilor, regulile (de exemplu, privind fumatul sau deținerea de animale de companie) și perioada de preaviz.

De asemenea, merită să stabiliți când poate merge proprietarul să verifice starea chiriei. El are dreptul să facă acest lucru la anumite intervale de timp, dar nu poate să treacă pe neașteptate și să intre în apartament fără știrea noastră. Dacă nu doriți să aveți surprize neplăcute, este recomandabil să stabiliți regulile jocului.

Este important să insistați asupra plății prin cont bancar. Astfel, este mult mai ușor să țineți evidența sumelor plătite. Numărul de cont al proprietarului ar trebui, de asemenea, să fie inclus în contract.

Sfaturi pentru căutarea unui apartament: 10 sfaturi pentru apartamentul perfect - 2

Întrebați despre proprietatea de închiriere!

Ar putea fi util să scrieți o serie de întrebări pe care să i le adresați proprietarului. Nu vă simțiți rău nici măcar o clipă în privința lor, deoarece aveți dreptul să știți ce primiți pentru banii dumneavoastră.

Nu uitați să aflați ce trebuie să plătiți în plus față de chirie. De exemplu, gândiți-vă la taxele comune. Așadar, unul dintre cele mai importante sfaturi de căutare a chiriei este să îndrăznești să întrebi.

De asemenea, ar trebui să întrebați ce electrocasnice și mobilier sunt incluse în apartament. De asemenea, este o idee bună să întrebați despre chiriașii anteriori. Dacă vreți să fiți cu adevărat sigur, întrebați vecinii de ce au plecat chiriașii anteriori. Aflați, de asemenea, dacă se preconizează creșteri ale taxelor.

Să ne rămână bani pentru a ne atinge obiectivele!

Este ușor să faci greșeala de a uita de planurile tale anterioare de a cumpăra o locuință atunci când ai o chirie nouă și frumoasă. Dacă dorim să deținem o proprietate proprie, ar trebui să încercăm să punem deoparte economii regulate în acest scop. Să alegem un apartament cu un buget pentru care să putem economisi. Și nu uitați că puteți începe să cumpărați o casă chiar dacă aveți suficient capital propriu, deoarece acum există credite pentru locuințe foarte accesibile.

Comparați listele

Comparaţie