Csíkszereda, Petőfi Sándor utca 4. szám, Hargita megye

10+1 dolog, amit azonnal meg kell tennie, miután megvette a lakását

Danimob Home Consult

Gratulálunk! Most kapta meg új otthona kulcsait. Az izgalom valódi, de a tennivalók listája is az, amit meg kell tennie. Íme egy útmutató, amely segít eligazodni az új lakás megvásárlása utáni első lépéseken.

Alaposan ellenőrizze új otthonát

Ellenőrizze a sérülések és hibák meglétét

Mielőtt beköltözik, járja végig alaposan az új otthonát. Keressen meg minden olyan sérülést vagy hibát, amely a végső ellenőrzés során esetleg elkerülte a figyelmét. Fordítson nagy figyelmet a falakra, a mennyezetre, a padlóra és a berendezési tárgyakra.

Ellenőrizze az összes készüléket és rendszert

Győződjön meg arról, hogy az összes készülék és rendszer, például a vízmelegítő és a konyhai készülékek megfelelően működnek. Jobb, ha a problémákat már most észreveszi, mint azután, hogy már berendezkedett.

A zárak és a biztonsági kódok cseréje

Ajtózárak cseréje

Az egyik első dolog, amit meg kell tennie, hogy kicseréli a zárakat az összes külső ajtón. Soha nem tudhatja, hogy kinek van esetleg másolata a régi kulcsokról, így ez egy jó biztonsági intézkedés.

A biztonsági rendszer kódjainak frissítése

Ha új otthonában van biztonsági rendszer, mindenképpen frissítse az összes kódot. Ez vonatkozik a riasztórendszerekre, a garázskapu nyitókra és minden más elektronikus belépési pontra.

Mélytisztítás otthonában

Szőnyegek és padlók tisztítása

Még ha az előző tulajdonosok takarítottak is, mindig jó ötlet, ha te magad végzel egy nagytakarítást. Kezdje a szőnyegekkel és a padlóval. Egy professzionális tisztítás óriási különbséget jelenthet.

Fertőtlenítse a fürdőszobákat és a konyhát

Ezek a területek nagy igénybevételnek kitett helyiségek, és alaposan fertőtleníteni kell őket, mielőtt használni kezdené őket. Tisztítson meg minden felületet, belső szekrényt és készüléket.

A fő vízcsap és a biztosítékdoboz helyének meghatározása

Tanulja meg, hogyan kell elzárni a vizet

Keresse meg a fő vízcsapot, és tanulja meg, hogyan kell elzárni. Szivárgás vagy más vízzel kapcsolatos vészhelyzet esetén gyorsan kell cselekednie.

Ismerkedjen meg az elektromos panellel

Keresse meg a biztosítékszekrényt vagy az elektromos panelt, és címkézze fel a kapcsolókat, ha még nincsenek. Ha tudja, hogy melyik kapcsoló melyik területet vezérli, később időt és bajt takaríthat meg.

10+1 dolog, amit azonnal meg kell tennie, miután megvette a lakását - 1

Frissítse a címét

Értesítse a postahivatalt

Menjen el a postahivatalba, vagy frissítse a címét az interneten. Ez biztosítja, hogy levelei eljussanak az új otthonába.

Tájékoztassa a fontos kapcsolattartókat

Frissítse a címét a bankoknál, hitelkártya-társaságoknál, biztosítóknál és minden más fontos kapcsolattartónál. Ne feledkezzen meg az előfizetésekről és tagságokról sem!

Közművek és szolgáltatások beállítása

Villany és víz csatlakoztatása

Győződjön meg róla, hogy az áram- és vízszolgáltatások az Ön nevére vannak bekötve. Nem szeretné, ha beköltözve nem lenne áram vagy folyóvíz.

Az internet és a kábeltévé telepítésének ütemezése

Kérjen időpontot az internet- és kábelszolgáltatások telepítésére. Ezeknek a szolgáltatásoknak az ütemezése eltarthat egy ideig, ezért ezt időben tegye meg.

Ellenőrizze a füst- és szén-monoxid-érzékelőket

Az érzékelők tesztelése

Ellenőrizze az összes füst- és szén-monoxid-érzékelőt, hogy azok megfelelően működjenek. Ezek a készülékek létfontosságúak az Ön biztonsága szempontjából.

Szükség esetén cserélje ki az elemeket

Ha valamelyik érzékelő nem működik, cserélje ki az elemeket vagy szükség esetén az egész készüléket. Ez egy apró lépés, amely nagy különbséget jelenthet.

Tervezze meg az otthoni karbantartást

Karbantartási ütemterv készítése

Készítsen karbantartási ütemtervet új otthonára. A rendszeres karbantartás megelőzheti a későbbi nagyobb, költségesebb javításokat.

Azonnali javítások priorizálása

Határozza meg az azonnali javításokat, amelyekkel foglalkozni kell, és gondoskodjon róluk a lehető leghamarabb. Ide tartozik minden olyan dolog, ami az Ön biztonságát vagy kényelmét befolyásolhatja.

Személyre szabhatja a teret

Festeni és díszíteni

Most jön a mókás rész! Személyre szabhatja új otthonát a falak festésével és saját dekorációval. Ezáltal a tér igazán az öné lesz.

Rendezze el a bútorokat

Kezdje el a bútorok elrendezését az életstílusának és preferenciáinak megfelelően. Vegye figyelembe az egyes helyiségek áramlását, és tegye azokat funkcionálissá és otthonossá.

Ismerje meg a szomszédokat

Mutatkozzon be

Szánjon időt arra, hogy bemutatkozzon új szomszédainak. A velük való jó kapcsolat kialakítása javíthatja az életérzést, és támogató közösséget hozhat létre.

Csatlakozzon a szomszédsági csoportokhoz

Nézzen szét a környéke helyi csoportjaiban vagy közösségi médiaoldalain. Ezek nagyszerű források lehetnek az ismerkedéshez és a helyi eseményekről való tájékozódáshoz.

Tekintse át a lakástulajdonosi biztosítását

Értse meg a biztosítási fedezetet

Tekintse át lakástulajdonosi biztosítási kötvényét, hogy tisztában legyen azzal, hogy mire terjed ki a biztosítási fedezet. Ha bármi nem világos, forduljon biztosítási ügynökéhez a tisztázás érdekében.

Szükség esetén frissítse a kötvényét

Ha otthona egyedi jellemzőkkel vagy nagyobb értékű tárgyakkal rendelkezik, előfordulhat, hogy a megfelelő fedezet biztosítása érdekében frissítenie kell kötvényét.

Ünnepelje meg új otthonát!

Rendezzen házavató partit!

Hívja meg barátait és családtagjait, hogy megünnepeljék új otthonát. Ez remek módja annak, hogy megmutassa új helyiségét, és maradandó emlékeket szerezzen.

Szánjon időt arra, hogy élvezze a teret

A nagy nyüzsgés közepette szánjon egy kis időt arra, hogy pihenjen és élvezze új otthonát. Keményen megdolgozott azért, hogy ideérjen, úgyhogy élvezze ki!

Következtetés

Az új otthonba költözés egyszerre izgalmas és megterhelő. Ha követi ezeket a lépéseket, zökkenőmentes átmenetet biztosíthat, és azonnal elkezdheti élvezni új helyiségét. Ne feledje, nem csak a beköltözésről van szó, hanem arról is, hogy otthonosnak érezze a lakását.

Gyakran ismételt kérdések

Milyen hamar kell kicserélni a zárakat a beköltözés után?

Ideális esetben a biztonság és a védelem érdekében a kulcsok átvételekor azonnal le kell cserélni a zárakat.

Szükségem van-e professzionális takarításra a beköltözés előtt?

Bár nem kötelező, a professzionális takarítás segíthet a tiszta kezdésben, és biztosíthatja, hogy minden terület alaposan fertőtlenítve legyen.

Hogyan találom meg a fő vízcsapot és a biztosítékszekrényt?

A fő vízszelep általában a pincében vagy a házon kívül található. A biztosítékszekrény általában a pincében, a garázsban vagy a háztartási helyiségben található.

Mit tegyek, ha a készülékeim nem működnek?

Ha valamelyik készülék nem működik, azonnal vegye fel a kapcsolatot az eladóval vagy az ingatlanügynökével a probléma megoldása érdekében.

Hogyan ismerhetem meg az új szomszédaimat?

Mutatkozzon be, amikor kint találkozik velük, vagy fontolja meg egy kisebb összejövetel megszervezését, hogy megtörje a jeget.

Listák összehasonlítása

Összehasonlítás: