Miercurea Ciuc, strada Petőfi Sándor nr. 4, județul Harghita

10+1 lucruri pe care ar trebui să le faci imediat după ce ți-ai cumpărat casa

Danimob Home Consult

Felicitări! Tocmai ați primit cheile de la noua dvs. casă. Emoția este reală, dar la fel este și lista de lucruri de făcut. Iată un ghid care să vă ajute să parcurgeți primii pași după cumpărarea noii locuințe.

Verifică-ți bine noua locuință

Verificați dacă există deteriorări și defecte

Înainte de a vă muta, aruncați o privire atentă în jurul noii dvs. locuințe. Căutați orice daune sau defecte care s-ar putea să vă fi scăpat din vedere în timpul inspecției finale. Acordați o atenție deosebită pereților, tavanelor, podelelor și instalațiilor.

Verificați toate echipamentele și sistemele

Asigurați-vă că toate aparatele și sistemele, cum ar fi încălzitorul de apă și aparatele de bucătărie, funcționează corect. Este mai bine să identificați problemele acum decât după ce v-ați instalat.

Schimbarea încuietorilor și a codurilor de securitate

Înlocuirea încuietorilor ușilor

Unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le faceți este să înlocuiți încuietorile de la toate ușile exterioare. Nu se știe niciodată cine ar putea avea copii ale vechilor chei, așa că aceasta este o bună măsură de securitate.

Actualizarea codurilor sistemului de securitate

Dacă noua dvs. locuință are un sistem de securitate, asigurați-vă că actualizați toate codurile. Aceasta include sistemele de alarmă, deschizători de uși de garaj și toate celelalte puncte de acces electronice.

Curățare în profunzime în locuința dumneavoastră

Curățarea covoarelor și a podelelor

Chiar dacă proprietarii anteriori au făcut curățenie, este întotdeauna o idee bună să faceți curățenie și dumneavoastră. Începeți cu covoarele și podelele. O curățare profesională poate face o diferență uriașă.

Dezinfectați băile și bucătăriile

Aceste zone sunt zone de utilizare intensă și trebuie dezinfectate temeinic înainte de utilizare. Curățați toate suprafețele, dulapurile interioare și aparatele.

Localizarea robinetului principal de apă și a cutiei de siguranțe

Învățați cum să opriți apa

Găsiți robinetul principal de apă și învățați cum să îl închideți. În cazul unei scurgeri sau al unei alte urgențe legate de apă, acționați rapid.

Cunoașteți panoul electric

Găsiți cutia de siguranțe sau panoul electric și etichetați comutatoarele, dacă nu sunt deja acolo. Știind ce întrerupător controlează ce zonă, puteți economisi timp și probleme mai târziu.

10+1 lucruri pe care ar trebui să le faci imediat după ce ți-ai cumpărat casa - 1

Actualizați-vă adresa

Anunțați oficiul poștal

Mergeți la oficiul poștal sau actualizați-vă adresa online. Acest lucru vă va asigura că corespondența ajunge la noua dvs. locuință.

Informează-ți contactele importante

Actualizați-vă adresa la bănci, companii de carduri de credit, companii de asigurări și toate celelalte contacte importante. Nu uitați de abonamentele și afilierile dumneavoastră!

Configurați utilitățile și serviciile

Conectarea la electricitate și apă

Asigurați-vă că electricitatea și apa sunt conectate pe numele dvs. Nu doriți să vă mutați fără electricitate sau apă curentă.

Programul de instalare a internetului și a televiziunii prin cablu

Faceți o programare pentru a vă instala serviciile de internet și cablu. Programarea acestor servicii poate dura ceva timp, așa că faceți-o din timp.

Verificați detectoarele de fum și de monoxid de carbon

Testarea senzorilor

Verificați dacă toate detectoarele de fum și de monoxid de carbon funcționează corect. Aceste dispozitive sunt vitale pentru siguranța dumneavoastră.

Înlocuiți bateriile dacă este necesar

Dacă unul dintre senzori nu funcționează, înlocuiți bateriile sau întregul dispozitiv, dacă este necesar. Este un pas mic care poate face o mare diferență.

Planificați-vă întreținerea locuinței

Pregătirea unui program de întreținere

Faceți un program de întreținere pentru noua dvs. locuință. Întreținerea regulată poate preveni reparații majore, mai costisitoare, mai târziu.

Prioritizarea soluțiilor imediate

Identificați reparațiile imediate care trebuie abordate și ocupați-vă de ele cât mai curând posibil. Aceasta include orice lucru care vă poate afecta siguranța sau confortul.

Personalizați-vă spațiul

Pictează și decorează

Acum vine partea distractivă! Vă puteți personaliza noua locuință vopsind pereții și adăugând propriile decorațiuni. Acest lucru va face ca spațiul să vă aparțină cu adevărat.

Aranjați mobilierul

Începeți să vă aranjați mobilierul în funcție de stilul dvs. de viață și de preferințe. Luați în considerare fluxul din fiecare cameră și faceți-o funcțională și confortabilă.

Cunoașteți-vă vecinii

Prezentați-vă

Luați-vă timp să vă prezentați noilor vecini. Stabilirea unei relații bune cu aceștia vă poate îmbunătăți sentimentul de apartenență și poate crea o comunitate solidară.

Alăturați-vă grupurilor de cartier

Consultați grupurile locale sau site-urile de social media din zona dumneavoastră. Acestea pot fi o resursă excelentă pentru a cunoaște oameni și a afla despre evenimentele locale.

Revizuiți asigurarea proprietarilor de locuințe

Înțelegeți acoperirea asigurării dvs.

Revizuiți polița de asigurare a proprietarului locuinței pentru a vă asigura că știți ce este acoperit. Dacă ceva nu este clar, contactați agentul dvs. de asigurări pentru clarificări.

Actualizați-vă polița, dacă este necesar

Dacă locuința dvs. are caracteristici unice sau obiecte de valoare mai mare, este posibil să fie necesar să vă îmbunătățiți polița pentru a vă asigura o acoperire adecvată.

Sărbătoriți noua dvs. casă!

Dați o petrecere de casă nouă!

Invitați prietenii și familia să vă sărbătorească noua casă. Aceasta este o modalitate excelentă de a vă pune în valoare noul spațiu și de a crea amintiri de durată.

Luați-vă timp să vă bucurați de spațiu

În mijlocul agitației, faceți-vă timp să vă relaxați și să vă bucurați de noua dvs. casă. Ați muncit din greu pentru a ajunge aici, așa că bucurați-vă de ea!

Concluzie

Mutarea într-o casă nouă este atât interesantă, cât și stresantă. Urmând acești pași, vă puteți asigura o tranziție ușoară și puteți începe să vă bucurați imediat de noul spațiu. Nu uitați, nu este vorba doar de mutare, ci și de a vă face casa să se simtă ca acasă.

Întrebări frecvente

La cât timp după mutare ar trebui schimbate încuietorile?

În mod ideal, încuietorile ar trebui schimbate imediat după primirea cheilor, pentru siguranță și protecție.

Am nevoie de curățenie profesională înainte de a mă muta?

Deși nu este obligatorie, curățenia profesională vă poate ajuta să începeți cu dreptul și să vă asigurați că toate zonele sunt complet dezinfectate.

Cum găsesc robinetul principal de apă și cutia de siguranțe?

Supapa principală de apă se află de obicei în subsol sau în afara casei. Cutia de siguranțe se află, de obicei, la subsol, în garaj sau în camera de serviciu.

Ce trebuie să fac dacă dispozitivele mele nu funcționează?

Dacă unul dintre aparate nu funcționează, contactați imediat vânzătorul sau agentul dvs. imobiliar pentru a rezolva problema.

Cum pot face cunoștință cu noii mei vecini?

Prezentați-vă atunci când îi întâlniți afară sau organizați o mică întâlnire pentru a sparge gheața.

Comparați listele

Comparaţie
Căutare
Gama de prețuri De la Ig