Csíkszereda, Petőfi Sándor utca 4. szám, Hargita megye

Családi ház vagy lakás? Érvek és ellenérvek

Blog Családi ház vagy lakás

A vevők általában bizonytalanok a megvásárolni kívánt ingatlan bizonyos paramétereit illetően, azt azonban el tudják dönteni, hogy lakást, vagy házat szeretnének. Az ingatlanpiaci helyzet változásának következtében ugyanakkor a házak egyre olcsóbbak a lakásokhoz képest. A döntés meghozatala során ezt az szempontot is érdemes figyelembe venni. 2015-ben az EU lakosságának 42% -a lakásban, 57% -a házban lakott.

A háznak számos előnye van. Először is, a vásárláskor választhat egy folyamatban lévő építési projektet vagy saját maga is építkezésbe kezdhet, továbbá használt otthont is vásárolhat. Így lehetősége van minden szobát személyre szabni ízlése és egyéni preferenciáinak megfelelően. Ezen túlmenően, ha házat választ, élvezheti az exkluzív kültéri területeket, például kerteket vagy úszómedencéket. Ilyen lakóterekben a háziállatok szintén nem jelentenek problémát, mivel nincsenek olyan közösségi szabályok, melyek bekorlátozzák. A ház típusú ingatlan további előnye lehet a jövőbeli átalakítás, anélkül, hogy aggódna kelljen a zaj miatt.

Mint minden másnak, a házaknak is vannak hátrányai. Az ilyen típusú ingatlanokat általában drágább megvásárolni, magasabb karbantartási költségekkel jár, és több időt kell eltöltenie a takarítással. Karrierjük vagy személyes életük miatt a gyakran távol tartózkodó emberek veszélyeztetett helyzetben vannak, ha gyakran elhagyják otthonukat, mivel nagyobb a betörés kockázata. A kockázatok csökkentése érdekében érdemes riasztórendszert telepíteni.

A lakás előnye, hogy olcsóbb és biztonságosabb, mint egy ház. Alacsonyabbak a karbantartási, fenntartási költségek. A Tömbök továbbra is kiváló alkalmat kínálnak a szocializációra, lehetővé téve a másokkal való mélyebb kapcsolatok kialakítását.

Lakás vásárlása általában közös költség és egyéb díjak fizetését vonja maga után. Ezen felül, a vevőnek nem szabad változtatni az épület külsején, és be kell tartania az adott lakóközösség házirendjét. Ezen hátrányok mellett a háziállatok sem mindenhol megengedettek, mivel zavarhatják a szomszédokat. Továbbá előfordulhat, hogy zajos szomszédok mellé sikerül költözni, ha lakóházban él.

A lakások gyakran lehetővé teszik, hogy közelebb éljünk a város központjához. A lakások gyakran a legjobb és legolcsóbb lehetőségnek számítanak, ha a belvároshoz közel, esetleg a belvárosban szeretnénk élni. A vásárlók számára gyakran kevesebb költség merülhet fel, ha lakásban élnek. Például nem kell aggódnia az épület szerkezete miatt.

Találja meg az Ön számára legmegfelelőbb ingatlant. Bizonytalan, kérdése van? Keresse szakértő kollégáinkat, Örömmel állunk rendelkezésére!

Listák összehasonlítása

Összehasonlítás: