Miercurea Ciuc, strada Petőfi Sándor nr. 4, județul Harghita

Casă de familie sau apartament? Pro și contra

Blog Casă de familie sau apartament

Cumpărătorii sunt de obicei nesiguri cu privire la anumiți parametri ai proprietății pe care doresc să o cumpere, dar pot decide dacă doresc un apartament sau o casă. În același timp, evoluția pieței imobiliare face ca locuințele să fie din ce în ce mai ieftine decât apartamentele. Merită să țineți cont și de acest aspect atunci când luați o decizie. În 2015, 4212TTP2T din populația UE locuia într-un apartament și 571TTP2T într-o casă.

Casa are multe avantaje. În primul rând, puteți alege să cumpărați o locuință în construcție, puteți începe să o construiți dumneavoastră sau puteți cumpăra o locuință la mâna a doua. Acest lucru vă oferă posibilitatea de a personaliza fiecare cameră după gustul și preferințele dvs. În plus, dacă alegeți o casă, vă puteți bucura de zone exterioare exclusive, cum ar fi grădini sau piscine. De asemenea, animalele de companie nu reprezintă o problemă în astfel de spații de locuit, deoarece nu există reguli comunitare care să le restricționeze. O proprietate de tip cabană poate avea avantajul suplimentar de a fi transformată în viitor, fără a trebui să vă faceți griji cu privire la zgomot.

Ca orice altceva, casele au dezavantajele lor. Acest tip de proprietate este, în general, mai scump de cumpărat, are costuri de întreținere mai mari și necesită mai mult timp pentru curățare. Din cauza carierei sau a vieții personale, persoanele care sunt adesea plecate de acasă sunt expuse riscului de a fi jefuite, deoarece sunt mai expuse riscului de furt. Pentru a reduce riscul, merită să instalați un sistem de alarmă.

Avantajul unei locuințe este că este mai ieftină și mai sigură decât o casă. Costuri mai mici de întreținere și conservare. Blocurile oferă în continuare o oportunitate excelentă de socializare, permițându-vă să dezvoltați relații mai profunde cu ceilalți.

Cumpărarea unei locuințe implică, de obicei, plata unor cheltuieli comune și a altor taxe. În plus, cumpărătorul nu are voie să facă nicio modificare la exteriorul clădirii și trebuie să respecte regulile asociației de locuințe. În plus față de aceste dezavantaje, animalele de companie nu sunt întotdeauna permise, deoarece pot deranja vecinii. În plus, este posibil să vă puteți muta cu vecini zgomotoși dacă locuiți într-o clădire de apartamente.

Apartamentele vă permit adesea să locuiți mai aproape de centrul orașului. Apartamentele sunt adesea cea mai bună și mai ieftină opțiune dacă doriți să locuiți în apropierea centrului orașului sau chiar în centrul orașului. Adesea, cumpărătorii pot suporta mai puține costuri dacă locuiesc într-un apartament. De exemplu, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la structura clădirii.

Găsiți proprietatea care vi se potrivește. Nu sunteți sigur, aveți o întrebare? Contactați colegii noștri experți, suntem la dispoziția dumneavoastră!

Comparați listele

Comparaţie