Csíkszereda, Petőfi Sándor utca 4. szám, Hargita megye

Energetikai tanusítvánnyal kapcsolatos információk

Az energetikai tanúsítvány mára már egy kötelező elem, ha egy ingatlan/épület értékesítéséről beszélünk. De mire van szükségünk az energetikai tanúsítvány beszerzéséhez vagy egyáltalán miért van rá szükség? Ahhoz, hogy a Földhivatalnál bejegyzésre kerüljön az új tulajdonjog, mindenképp szükség lesz a tanúsítvány kiállítására, ami egy felmérés formájában történik, egy adott ingatlan/épületben, ami során meghatározzák az energetikai teljesítőképességet és az ezt igazoló papírt kiállítják. A hozzáértő szakemberek által kiállított tanúsítvány, vázolja az ingatlan energetikai tulajdonságait, továbbá az energetikai pontértékét. Napjainkban igen fontos az energiafogyasztás és a környezetszennyezés minimalizálása, így magasabb követelmények lettek kitűzve az Európai Unió által, ami az energiahatékonyságot illeti. Mindenképp forduljunk szakemberhez, ha eladásra készülünk, és kérjünk bővebb információt ezzel kapcsolatosan.
Milyen dokumentációra lehet szükségünk?
–    Tulajdonjogi papír vagy az adott ingatlan/épület telekönyvi kivonata –    Az ingatlan/épület műszaki rajza/vázlata –    Információk, ami az ingatlan/épület fűtésrendszerét, szigetelését,  melegvíz ellátását, teraszát stb. illeti

       Cégünk kész bármely a fentiekkel kapcsolatos kérdésre válaszolni, vagy akár egy velünk együttműködő szakember segítségével a tanúsítványt az Ön számára igényelni.

Listák összehasonlítása

Összehasonlítás: