Miercurea Ciuc, strada Petőfi Sándor nr. 4, județul Harghita

Sfaturi eficiente pentru a obține un chilipir la prețurile imobilelor

proprietate price2

Modernitate și valoare adăugată

Evoluțiile de pe piața imobiliară au fost întotdeauna un subiect de mare interes pentru cumpărătorii și vânzătorii interesați. Inflația și alți factori au dus la previziuni potrivit cărora prețurile vor scădea în acest an, deși s-ar putea să rămână la maxime iraționale, chiar și în ciuda limitelor de accesibilitate. Pentru cei care doresc să cumpere o proprietate, merită să ia în considerare soluții care își pot păstra valoarea pe termen lung.

Modernitatea este un aspect esențial pentru cei care doresc să cumpere ca investiție. Ratingul energetic și eficiența energetică cresc valoarea unei proprietăți, așa că merită să alegeți un apartament sau o casă care să îndeplinească aceste cerințe. Importanța proprietăților moderne și eficiente din punct de vedere energetic este în creștere, iar vânzătorii devin mai încrezători în a le anunța.

Negociere și flexibilitate

Dacă nu găsiți un preț avantajos într-o reclamă, nu intrați în panică. Merită să contactați vânzătorul sau agentul imobiliar, deoarece există multe situații care pot face ca prețul să fie flexibil. Vânzătorii nu dezvăluie neapărat în mod public faptul că au nevoie urgentă de bani, dar negocierile pot scoate la iveală circumstanțe care vă pot permite să negociați scăderea prețului.

Experiența a arătat că, de obicei, se poate negocia o reducere de 5% față de prețul inițial, dar pot exista situații în care se poate obține o reducere de 10-15% sau chiar mai mult. Pot exista, de asemenea, situații în care cineva poate obține o reducere de până la 40-50% la proprietate, dar acest lucru este, de obicei, dezvăluit doar în timpul negocierilor. Prin urmare, este important să contactați vânzătorul și să participați activ la procesul de negociere.

Calendarul și opțiunile

Piața imobiliară este dinamică și sezonieră. Cererea tinde să crească vara și primăvara, deoarece acestea sunt perioade bune pentru a cumpăra și a renova. Cererea scade adesea în toamnă. Cei care nu și-au vândut încă proprietatea încearcă din nou, de obicei, în primăvară. Prin urmare, merită să luați în considerare momentul și, dacă aveți posibilitatea, să vă programați achiziția la sfârșitul verii pentru a maximiza beneficiile.

Oportunități favorabile în sectorul imobiliar rural și urban

De obicei, este mai ușor să subcotați prețul unei proprietăți învechite, în special în cazul unei case de oraș din mediul rural. Aceste proprietăți pot fi obținute de obicei la un preț mai mic și aveți mai multe șanse de a negocia cu succes. Cu toate acestea, este de asemenea important să țineți cont de cererea în creștere pentru proprietățile din zona metropolitană și metropolitană. Dacă doriți să cumpărați o proprietate ca investiție, ar trebui să vă uitați și la aceste proprietăți, precum și la piața din orașele universitare. Proprietățile mai mari sunt, de asemenea, mai ușor de găsit chiriași, ceea ce le face mai ușor de utilizat.

proprietate price2

Sfaturi pentru negociere

Valoarea unei proprietăți este identificată în cele din urmă prin prețul de vânzare al acesteia. Cu toate acestea, este important ca vânzătorul să nu considere că oferta noastră este nefondată sau nedreaptă. Dacă sunteți cu adevărat interesați de o proprietate și doriți să o cumpărați, este important să faceți o ofertă realistă și rezonabilă. Dacă oferim o sumă prea mică de la început, este probabil ca vânzătorul să o respingă, chiar dacă ulterior oferim o sumă mai mare. Procesul de negociere ar trebui să țină cont de interesele ambelor părți și să se ajungă la oferte realiste.

Puterea unei întâlniri personale

În cazul bunurilor imobiliare, se întâmplă adesea ca atașamentul emoțional al proprietarului să fie puternic. În astfel de cazuri, există de obicei puține șanse de a se ajunge la o înțelegere în favoarea noastră. Dacă observăm că o proprietate a fost anunțată de mult timp și vânzătorul, din anumite motive, nu poate/nu vrea să vândă, ar trebui să fim mai precauți. Este important să acționăm într-un mod ponderat și prudent în astfel de situații.

Factori care afectează valoarea proprietății

Valoarea justă a unei proprietăți poate fi afectată de o serie de factori. Printre aceștia se numără, de exemplu, starea tehnică a proprietății, care, de obicei, poate fi evaluată doar în timpul unei inspecții personale. De asemenea, este important să se ia în considerare caracteristicile specifice ale proprietății, care nu sunt întotdeauna reflectate în anunțuri. De asemenea, poate fi important să se ia în considerare circumstanțe care pot afecta vânzarea proprietății și care pot fi experimentate doar în mod direct. Luând legătura cu agentul de listare sau cu vânzătorul, acești factori pot fi, de asemenea, luați în considerare și pot contribui la determinarea prețului de vânzare.

Pe scurt

Dacă doriți să negociați eficient prețul unei proprietăți, este important să fiți pregătit și să luați decizii în cunoștință de cauză. Trebuie să se țină cont de momentul potrivit, de tipul de proprietate și de situația pieței. Iar atunci când negociați, trebuie să veniți cu oferte realiste și acceptabile, ținând cont de interesele ambelor părți. Puterea întâlnirilor față în față și luarea în considerare a factorilor care afectează valoarea reală a proprietății pot contribui, de asemenea, la creșterea succesului negocierii.

Comparați listele

Comparaţie
Căutare
Gama de prețuri De la Ig