Miercurea Ciuc, strada Petőfi Sándor nr. 4, județul Harghita

Sfaturi pentru închirierea unui apartament: 10 sfaturi pentru un apartament perfect.

alberlet în cerere

Prețurile în creștere ale locuințelor fac, de asemenea, ca închirierea să devină o opțiune din ce în ce mai populară în România. Dacă vă gândiți să vă mutați, este o idee bună să fiți pregătit! Există multe capcane în închirierea unui apartament, care pot fi evitate cu puțină atenție. Iată câteva sfaturi de căutare a chiriei pentru a vă ajuta să vă găsiți casa de vis!

Nu vă grăbiți să căutați un apartament!

Fiți cu ochii pe principalele site-uri de închiriere! Chiriile (în special apartamentele bune) se vând rapid. Înainte de a închiria, verificați anunțurile și informați-vă despre piață. Astfel, vă va fi mult mai ușor să decideți care este un bun raport calitate-preț.

Ușurați-vă și folosiți o aplicație mobilă! Dacă aveți ceva timp liber, răsfoiți ofertele.

Să inspectăm bine proprietatea!

Există un apartament care vă place cu adevărat? Nu vă lăsați păcălit de pozele frumoase sau de prețul mic! Proprietatea poate avea defecte care să vă facă viața de zi cu zi mizerabilă. Priviți proprietatea în persoană și fiți foarte minuțios.

Hai să facem o listă de criterii! Verificați dacă nu există fisuri sau pete pe pereți sau pe tavan. Nici un miros de mucegai nu este un semn bun. De asemenea, verificați toaleta, robinetele și întrerupătoarele de lumină. Dacă există aparate electrocasnice în casă, verificați-le și pe acestea. De asemenea, verificați iluminatul și starea ferestrelor și a ușilor. Dacă vă doriți un mediu liniștit, nu alegeți un apartament cu ferestre care dau spre strada principală.

Să ne uităm și la împrejurimi.

Nu doar casa contează, ci și mediul înconjurător. Nu uitați să faceți o plimbare pe străzile din apropiere! Proprietatea poate fi transformată într-o oarecare măsură, dar mediul înconjurător este un dat. Există magazine, farmacii și medici în apropiere? Merită să vă întrebați despre transportul public local sau despre traficul rutier. Verificați, de asemenea, cât de sigură este locația.

Faceți cunoștință cu proprietarul!

Înainte de a închiria, faceți cunoștință cu proprietarul. Încercați să aflați de ce a plecat chiriașul anterior și cum era relația dintre ei. De asemenea, asigurați-vă că aveți de-a face cu proprietarul. Puteți cere actele de proprietate ale apartamentului. Acesta va arăta dacă proprietarul este singurul proprietar și dacă proprietatea este în executare silită.

Alegeți o persoană care pare cinstită și demnă de încredere. Chiar și cel mai bun apartament se poate transforma într-un coșmar din cauza unui proprietar care vă verifică pe neașteptate sau care nu respectă termenii contractului. Dacă nu vreți să fiți certat în mod constant, fugiți.

Nu vă gândiți doar la chirie!

Pe lângă chirie, costurile utilităților reprezintă, de asemenea, o cheltuială lunară semnificativă. Pentru a afla cât de modernă este locuința dumneavoastră, solicitați un certificat de performanță energetică. De asemenea, merită să vă uitați la facturile anterioare de utilități. De asemenea, ar trebui să vă uitați la costurile pentru sezonul de încălzire de iarnă pentru a vă face o imagine realistă.

De asemenea, merită să verificați ce abonamente live aveți în casă înainte de a închiria. Chiriașul anterior s-a abonat la toate canalele TV existente, dar ar fi aceasta o cheltuială inutilă? Discutați cu proprietarul că acest serviciu nu este necesar. De asemenea, întrebați dacă vă puteți abona la altceva.

Deși majoritatea sfaturilor de căutare a chiriei se concentrează pe extrasele care vă lipsesc, merită să fiți atenți la abonamentele inutile și la lucrurile care costă în plus.

Nu uitați să verificați contoarele atunci când vă mutați. Cel mai bine este să faceți fotografii cu citirea contoarelor pentru a nu fi nevoit să plătiți pentru gazul sau apa folosită de chiriașul anterior.

Faceți o impresie bună!

Dacă doriți să obțineți chiria visurilor dvs., este esențial să faceți o impresie bună proprietarului. Toată lumea visează la un chiriaș de încredere, punctual și amabil. Cu toate acestea, este important să nu mințiți pentru a crea o imagine pozitivă. Dacă fumați sau aveți animale de companie, este mai bine să fiți sincer. Este mai bine să fii sincer decât să fii prins mai târziu.

Sfaturi de bază pentru căutarea unei chirii: semnați un contract!

Respectați acordul scris. Acest lucru va evita neînțelegerile sau înșelăciunile ulterioare. Este o idee bună să includeți valoarea depozitului și a chiriei, când și cum trebuie plătite facturile, regulile (cum ar fi interzicerea fumatului sau a animalelor de companie) și perioadele de preaviz.

De asemenea, merită să stabiliți când poate merge proprietarul să verifice situația chiriei. Acesta are dreptul de a face acest lucru la anumite intervale de timp, dar nu se poate opri pe neașteptate și intra în proprietate fără știrea noastră. Dacă nu doriți să aveți surprize neplăcute, este bine să stabiliți regulile jocului.

Este important să insistați asupra plății prin transfer bancar. Astfel, este mult mai ușor să țineți evidența sumei plătite. Numărul de cont al proprietarului ar trebui, de asemenea, să fie inclus în contract.

alberlet în cerere

Întrebați despre proprietatea de închiriat!

Poate fi util să întocmiți o listă de întrebări pe care să i le adresați proprietarului. Nu vă simțiți nici o clipă prost cu ele, deoarece aveți dreptul să știți ce primiți pentru banii dumneavoastră.

Nu uitați să aflați ce trebuie să plătiți în plus față de chirie. Gândiți-vă, de exemplu, la cheltuielile comune. Așadar, unul dintre cele mai importante sfaturi de căutare a chiriei este să îndrăznești să întrebi.

Întrebați, de asemenea, ce electrocasnice și mobilier sunt incluse în apartament. De asemenea, este o idee bună să întrebați despre chiriașii anteriori. Dacă doriți cu adevărat să fiți sigur, întrebați vecinii de ce au plecat chiriașii anteriori. Aflați, de asemenea, dacă este posibil să existe vreo creștere a taxelor.

Trebuie să avem și bani pentru a ne atinge obiectivele.

Este ușor să cădem în capcana de a uita de planurile noastre anterioare de a cumpăra o casă nouă atunci când avem o chirie nouă și frumoasă. Dacă vă doriți să dețineți propria proprietate, încercați să economisiți în mod regulat în acest scop. Haideți să alegem un apartament pentru care putem economisi cu un buget. Și nu uitați că puteți cumpăra o locuință chiar dacă nu aveți suficient capital propriu, deoarece acum există credite imobiliare foarte accesibile.

Comparați listele

Comparaţie
Căutare
Gama de prețuri De la Ig