Miercurea Ciuc, strada Petőfi Sándor nr. 4, județul Harghita

Cum să vă vindeți casa: sfaturi și întrebări frecvente

Procedura de vânzare a unei locuințe

Vă mutați și doriți să vă vindeți proprietatea? Vânzarea locuinței dvs. poate fi un moment dificil, cu multe momente dificile și capcane. Vânzarea locuinței nu este o plimbare în parc, dar sfaturile noastre vă pot ușura acum.

Pregătiți-vă să vindeți!

Dacă proprietatea pe care o vindeți este casa dumneavoastră, probabil că aveți legături emoționale puternice cu ea. Credeți că nu există opțiuni mai bune în zonă? Ați prefera să o vindeți la un preț dublu față de o casă similară din vecini?

Dacă supraevaluăm prețul proprietății sau dacă nu ne dorim cu adevărat să o vindem, va fi foarte greu de vândut. Încercați să priviți obiectiv și să renunțați la proprietate. Ne poate ajuta foarte mult dacă putem mulțumi mental locului pentru amintirile bune pe care le avem despre el.

Să facem un bilanț al pieței imobiliare!

Fiți atenți la prețurile proprietăților. Căutați câteva case din zonă care sunt similare cu ale noastre. Puteți chiar să le vizitați în persoană și să vorbiți cu proprietarul.

Dacă știm prețurile, putem, de asemenea, descuraja mai ușor cumpărătorii care negociază. Putem infirma afirmațiile acestora că au găsit o proprietate similară la un preț mai mic.

Putem cere un Evaluator pentru a vă ajuta să stabiliți prețul corect.

Haideți să ne găsim clienții!

Fiți conștienți de cine este cel mai interesat de casa dumneavoastră. Nu contează dacă se află în centrul orașului, într-un cartier liniștit sau la țară.

Textul anunțului, canalul și modul în care este vizualizat în persoană vor varia în funcție de cumpărător. Clarificarea publicului țintă pentru casa dvs. este unul dintre cei mai importanți pași în procesul de vânzare a locuinței dvs.

Anunță-ți casa cu înțelepciune!

Nu ezitați să folosiți metodele tradiționale și să atârnați un panou de vânzare. Cu toate acestea, este important să vă anunțați proprietatea online.

Nu uitați să includeți fotografii în anunțul dumneavoastră, deoarece imaginile de bună calitate pot genera mult interes.

Evidențiați beneficiile în textul anunțului. Dacă vă adresați tinerilor, evidențiați legăturile bune de transport public și divertismentul din apropiere. Dacă vă adresați familiilor, evidențiați proximitatea locurilor de joacă sau a unui cabinet medical.

Cum să-ți vinzi casa: sfaturi și întrebări frecvente - 1

Hai să condimentăm apartamentul!

Este o idee bună să vă pregătiți casa pentru vânzare. Faceți curățenie și scăpați de dezordinea inutilă. De asemenea, este important să nu lăsați obiectele personale la vedere. Dacă o proprietate arată ordonată, elegantă și spațioasă, va fi mai ușor să te îndrăgostești de ea.

Vindem cu un agent imobiliar?

Vindem cu un agent imobiliar sau singuri? Răspunsul depinde de multe lucruri. Depinde, de exemplu, de cât de bun profesionist puteți găsi, de câtă experiență aveți în vânzarea unei locuințe sau de cât timp aveți la dispoziție pentru a lucra la vânzare.

Dacă lucrați cu un agent imobiliar cu experiență, veți ajunge la mai multe persoane, iar vânzarea va fi mai profesionistă. Gândiți-vă la fotografii frumoase sau la o listare executată cu măiestrie, lucru pe care poate că nu ați putea să-l faceți fără un profesionist. În multe cazuri, un agent imobiliar vă poate scuti chiar și de hârtii complicate și plictisitoare.

Cu toate acestea, este important să subliniem că agentul imobiliar nu lucrează pe gratis. Trebuie să vă așteptați la un comision de 2-5% din prețul de achiziție.

Înainte de a semna un contract cu un agent imobiliar, asigurați-vă că acesta este de încredere și competent. Dacă agentul nu răspunde la telefon la început și uită mereu să vă sune înapoi, este puțin probabil ca acesta să fie mai conștiincios mai târziu. Cel mai bine este să alegeți un profesionist recomandat de cineva pe care îl cunoașteți. Este important să nu semnați un contract de exclusivitate cu nimeni (cu excepția cazului în care aveți deja un client, și chiar și atunci numai pentru o perioadă foarte scurtă de timp).

Dacă aveți timpul și energia necesare pentru a vinde, o puteți face singur. Este un pic obositor, dar este interesant să îți vinzi propria casă. Dacă nu aveți timp să vă ocupați de casa dvs. și vă puteți permite un agent imobiliar, mergeți pe mâna acestuia.

Cum să vă ocupați de potențialii clienți?

În primul rând, este important să se creeze o atmosferă calmă și primitoare în casă. Faceți ordine, scăpați de obiectele inutile și faceți camerele cât mai luminoase. Dacă aveți un câine, duceți-l acasă la un prieten. Este ușor să devii temător de câini și, indiferent cât de prietenos este animalul tău de companie, acesta se va simți inconfortabil în preajma ta. Avem copii mici? Mai bine îi lăsăm în grija altcuiva. În acest fel, ne putem acorda întreaga atenție persoanelor interesate.

Fiți pregătiți pentru toate întrebările posibile din partea clienților. Dă o impresie proastă dacă nu cunoașteți informațiile de bază despre apartament. De exemplu, este important să cunoașteți detaliile tehnice ale apartamentului (gândiți-vă la instalațiile electrice, sanitare sau la utilități). Dacă locuiți într-un condominiu, aveți datele de contact ale agentului comun și spuneți-le despre condominiu.

Nu răspundeți doar la întrebările clienților cu un ton morocănos. Fiți prietenoși și încercați să evidențiați avantajele proprietății, deoarece prima impresie și prezentarea proprietății este unul dintre cei mai importanți pași în procesul de vânzare a unei proprietăți. Un pic de amabilitate ajută foarte mult!

Comparați listele

Comparaţie
Căutare
Gama de prețuri De la Ig