Miercurea Ciuc, strada Petőfi Sándor nr. 4, județul Harghita

Cum să vă vindeți casa: sfaturi și întrebări frecvente

Procedura de vânzare a unei locuințe

Vă pregătiți să vă mutați și doriți să vă vindeți proprietatea? Vânzarea locuinței dumneavoastră poate fi o perioadă dificilă, cu multe momente dificile și capcane. Vânzarea casei dvs. nu este o plimbare în parc, dar cu sfaturile noastre, puteți acum

Pregătiți-vă să vindeți!

Dacă proprietatea de vânzare este casa dumneavoastră, probabil că aveți legături emoționale puternice cu ea. Credeți că nu există o opțiune mai bună în zonă? Am prefera să ne listăm la un preț dublu față de o casă similară de pe strada vecină?

Dacă supraevaluați proprietatea sau dacă nu doriți cu adevărat să o vindeți, va fi foarte dificil să o vindeți. Încercați să priviți obiectiv și să renunțați la proprietate. Ne poate ajuta foarte mult dacă vă mulțumim în gând pentru amintirile frumoase pe care le avem despre acel loc.

Să facem un bilanț al pieței imobiliare!

Monitorizăm în mod constant evoluția prețurilor locuințelor. Căutați câteva case din zonă care sunt similare cu ale noastre. Puteți chiar să le vizitați în direct și să vorbiți cu proprietarul.

Dacă știm prețurile, este mai ușor să dezarmăm cumpărătorii care negociază. Putem respinge afirmațiile lor că au găsit un apartament similar la un preț mai mic.

Putem, de asemenea, să solicităm ajutorul unui evaluator pentru a determina prețul corect.

Haideți să ne găsim clienții!

Fiți conștienți de cine este cel mai probabil să fie interesat de casa dumneavoastră. Fie că vă aflați în centrul orașului, într-un cartier liniștit sau la țară.

Textul anunțului, canalul și procesul de vizualizare personală vor fi diferite în funcție de baza de clienți. Clarificarea publicului țintă este unul dintre cei mai importanți pași în procesul de vânzare a locuinței dumneavoastră.

Anunță-ți casa cu înțelepciune!

Nu ezitați să folosiți metodele tradiționale și să agățați panoul de vânzare. Cu toate acestea, este important să vă anunțați proprietatea online.

Nu uitați să încărcați fotografii împreună cu anunțul dvs., deoarece prin fotografii de bună calitate puteți atrage cu adevărat o mulțime de oameni.

Evidențiați beneficiile în textul anunțului. În cazul în care grupul țintă este format din tineri, puneți accentul pe mijloacele de transport în comun bune și pe facilitățile de divertisment din apropiere. Dacă vă adresați familiilor, evidențiați proximitatea unor locuri de joacă sau a unui cabinet medical.

Să decorăm apartamentul!

Ar trebui să vă pregătiți casa pentru vânzare. Faceți curățenie și scăpați de dezordinea inutilă. De asemenea, este important să nu vă lăsați la vedere bunurile personale. Dacă o proprietate arată ordonată, elegantă și spațioasă, va fi mai ușor să te îndrăgostești de ea.

Cum să-ți vinzi casa: sfaturi și întrebări frecvente - 1

Vânzarea locuinței cu o agenție imobiliară?

Vânzarea locuinței cu un agent imobiliar sau singur? Răspunsul depinde de multe lucruri. De exemplu, depinde de cât de bun profesionist puteți găsi, de câtă experiență aveți în vânzarea unei case sau de cât timp aveți la dispoziție pentru a vă ocupa de vânzare.

Dacă lucrați cu un agent imobiliar cu experiență, puteți ajunge la mult mai multe persoane și puteți vinde mai profesionist. Gândiți-vă la fotografii frumoase sau la o reclamă magistrală, pe care poate nu ați putea să le realizați fără un profesionist. În multe cazuri, agentul imobiliar ne va scuti chiar și de hârtii complicate și plictisitoare.

Cu toate acestea, este important să subliniem că agentul imobiliar nu lucrează pe gratis. Trebuie să vă așteptați la un comision de 2-5% din prețul de achiziție.

Înainte de a semna un contract cu un agent imobiliar, verificați dacă acesta este de încredere și competent. Dacă agentul nu răspunde la telefon de la început și uită să vă sune înapoi, este puțin probabil ca mai târziu să fie mai conștiincios. Cel mai bine este să alegeți un profesionist care a fost recomandat de cineva pe care îl cunoașteți. Este important să nu semnați un contract de exclusivitate cu nimeni (cu excepția cazului în care aveți deja un client, dar chiar și atunci numai pentru o perioadă foarte scurtă).

Dacă aveți timpul și energia necesară pentru a vinde, o puteți face singur. Este un pic obositor, dar interesant să îți vinzi propria casă. Dacă nu aveți timp să vă ocupați de casa dvs. și vă puteți permite un agent imobiliar, atunci mergeți la el.

Cum să tratăm cu părțile interesate?

procedura de vânzare a unui apartament

În primul rând, este important să se creeze o atmosferă calmă și primitoare în casă. Faceți ordine, scăpați de dezordine și faceți camerele cât mai luminoase posibil. Dacă aveți un câine, duceți-l acasă la un prieten. Este ușor ca persoana de care ești interesat să se teamă de câini și, indiferent cât de prietenos este animalul tău de companie, se va simți inconfortabil în preajma ta. Avem copii mici? Preferăm să le lăsăm în grija cuiva. În acest fel, putem acorda toată atenția noastră persoanelor care sunt interesate.

Fiți pregătiți pentru toate întrebările posibile din partea clienților. Dă o impresie proastă dacă nu cunoașteți nici măcar informațiile de bază despre proprietate. Este important, de exemplu, să cunoașteți detaliile tehnice ale apartamentului (gândiți-vă la instalațiile electrice, sanitare sau la utilități). Dacă locuiți într-un condominiu, aveți datele de contact ale agentului comun și povestiți-le despre comunitate.

Nu vă limitați să răspundeți morocănos la întrebările clienților. Fiți prietenoși și încercați să evidențiați avantajele proprietății, deoarece prima impresie și prezentarea proprietății este unul dintre cei mai importanți pași în procesul de vânzare a proprietății. Un pic de bunătate poate face minuni!

Comparați listele

Comparaţie